Asser Atletiek- en Triathlonvereniging A.A.C. ’61 is een allround atletiekvereniging van Assen en omgeving, opgericht in 1961. De vereniging biedt plaats aan leden die actief zijn in verschillende disciplines, waaronder trimmen, lopen, triatlon, baanatletiek, veteranenatletiek. Daarnaast biedt de vereniging scholen de gelegenheid kennis te maken met deze sport door hen de mogelijkheid te bieden hun schoolsportdag op de atletiekbaan te houden. De vereniging heeft haar thuisbasis in Assen op het sportpark ‘Stadsbroek’.

De atletiek in het algemeen, en de loopsport in het bijzonder,is een laagdrempelige sport die zich bij uitstek leent om beginnende sporters op weg te helpen een meer actieve leefstijl aan te nemen. Vanuit haar positie als maatschappelijke organisatie neemt de AAC’61 haar verantwoordelijkheid in de opvang en begeleiding van iedereen die door de loopsport verbetering van fitheid, gezondheid en sociaal welbevinden nastreeft.
Het is onze ambitie om alle sporters en doelgroepen op inspirerende wijze te ondersteunen in het realiseren van hun persoonlijke ambities.

Je kunt altijd langskomen in sportkleding, op hardloopschoenen en 3 keer meetrainen, zie http://www.aac61.nl/lidmaatschap/#trainingstijden om te kijken wanneer je mee zou kunnen doen of voor contactgegevens van een trainer.

Voor meer gegevens zie onze website: aac61.nl