Canicross

Wat is canicross?

Hou je van hardlopen en heb je een hond? Vind je hond het ook leuk om hard te lopen? Misschien is canicrossen dan wel wat voor jullie! Canicrossen is hardlopen met één of meerdere honden (“cani” betekent “hond” in het Italiaans). Door middel van een heupgordel (voor jezelf), een tuigje voor de hond en een elastische lijn ertussen, kan je hond je vooruit trekken. Het is afhankelijk van je looptalent en trekkracht van je hond hoe snel je gaat. Het kan daarom zijn dat je door de trekkracht van je hond veel sneller kan lopen.

Je kan canicross op twee verschillende manieren uitoefenen. De eerste manier is in wedstrijdverband en de tweede manier is in recreatief verband. De canicross bij de Baggelhuizercross is recreatief. De hond moet minimaal 1 jaar oud zijn. We benadrukken dat het dus niet gaat om winnen! Het gaat zondag 19 november 2017 om lekker hardlopen met je hond. Er zijn daarom ook geen prijzen te verdelen. Wel ligt er een lekkere (!) beloning klaar bij de finish voor jou en je hond.

Als je het leuk lijkt om mee te doen, dan zijn een aantal zaken belangrijk om te weten:
1) Je kan met één of meerdere honden meedoen.
2) Zorg dat je hond een redelijke conditie heeft om de gewenste afstand af te leggen. Het is belangrijk dat je van te voren oefent en dat je let op tekenen van uitputting bij je hond.
3) Om de 15 seconden wordt er gestart. Het kan dus zijn dat je als laatste canicrosser start en veel anderen in moet halen. De tijd waarop je start wordt genoteerd en de tijd waarop je finisht ook (netto-tijd).
4) De meeste honden zijn opgewonden en reageren feller dan anders (vooral voor de start), voorkom daarom aanvaringen door uw hond kort te houden.
5) Als je iemand wilt inhalen maak dan kenbaar dat je eraan komt.
6) Maak ruimte als je wordt ingehaald.
7) We verwachten van de deelnemers dat zij beschikken over de gewenste canicross uitrusting (een passend tuig voor de hond, een elastische/verende lijn van maximaal 2 meter en een heupgordel voor het baasje).

Baasjes en honden zijn van harte welkom om op zondag 19 november 2017 mee te doen! De canicross begint om 11.00 en de afstanden zijn 2, 4 of 6 kilometer. Inschrijven kan via https://inschrijven.nl/. De voorinschrijving is 7 euro en de na-inschrijving (tot een half uur voor de start) 8 euro. Locatie: het paviljoen bij de Baggelhuizerplas.

canicross2           canicross1