Om meer kinderen te laten deelnemen aan de hardloopwedstrijden in Assen is in 2014 gestart met een scholencompetitie voor de Asser basisscholen. Hierin kan een school punten scoren met elke deelnemende leerling. Met de drie best gefinishte jongens én de drie best gefinishte meisjes verdient een school punten in elk van de drie leeftijdscategorieën. Het is daarom niet nodig dat telkens dezelfde leerlingen meedoen: vijf keer lopen mag natuurlijk best, maar het hoeft niet. Daarnaast weegt het aantal deelnemers per school nog mee in de eindwaardering. Hoe meer deelnemers, hoe beter het resultaat. Leerlingen zijn vrij om zich in te schrijven voor elke run. Deelname is gratis of tegen een geringe bijdrage.
Aan het eind van het schooljaar wordt, na afloop van de TT-Run, op het circuit bekend gemaakt welke scholen de winnaars zijn van dit schooljaar. Vervolgens worden de bekers direct na de zomervakantie feestelijk uitgereikt op de scholen zelf. Zo hebben op 8 september 2017  CBS De Kloostertuin (op 1), OBS De Heksenketel (op 2) en OBS Emmaschool (op 3) hun prijzen in ontvangst mogen nemen van wethouder Albert Smid. Ook zijn de individuele leerlingen gehuldigd die het meeste hadden bijgedragen aan de eindklassering van hun school.

Voor de betrokken leerling en de klasgenoten was dat een geweldig mooie ervaring en een mooi stimulans om weer mee te doen.

Zie een indruk van de prijswinnaars van afgelopen seizoen.

 

zie volledige Prijsuitreiking AssenRuns Scholencompetitie 2016-2017

Bron: Prijsuitreiking AssenRuns Scholencompetitie (2016/2107)