Deelnemers bedankt

Dank, bijzonder veel dank voor jullie deelname aan de 6e Baggelhuizercross.

Liefst 170 deelnemers en 45 honden zijn er. Daarnaast nog ruim honderd kinderen van diverse basisscholen.  De gehele wedstrijd vindt plaats in aanwezigheid van Sinterklaas. Mede daardoor is deze zondag, 19 november een dag die lang in het geheugen zal blijven als een bijzondere sportdag. Het begint al met de weersomstandigheden. Met de storm van vorig jaar in gedachten én de negatieve weersvoorspellingen geeft  de voortdurende aanwezigheid van de zon juist dat opgewekte gevoel waar je zo’n behoefte aan hebt als het dagenlang miezerig is.

De bijna vijftig honden willen al direct van start zodra ze hun auto mogen verlaten.  Zelden zoveel  hardlopende honden gezien. Elke tien seconden mag een koppel (hond met baas) van start gaan. Ze zijn met moeite in toom te houden met als gevolg dat vele begeleiders de eerste stijging in het parcours hijgend moeten nemen. Daardoor hebben ze weinig aandacht voor het fraaie uitzicht vanaf die hoogte over de Baggelhuizerplas. Op het pad langs de bosrand kan de ademhaling wat gelijkmatig worden maar dan is er al de passage over meerdere venijnige heuveltjes gevolgd door het strand. Elke deelnemer noemt het mulle zand het zwaarste gedeelte. Voor de ervaren lopers  is het een mooie training voor de Halve Marathon van Egmond.

De gehele entourage waarin de wedstrijden plaatsvinden is uniek. Door het weidse uitzicht kan het publiek de lopers op grote afstand volgen. De beloning komt bij de doorkomst tegenover het Strandpaviljoen waar verreweg het meeste publiek is verzameld. Onder gejuich kunnen de deelnemers de volgende ronde inzetten. Intussen is de schooljeugd van de basisscholen zich al aan het voorbereiden voor hun wedstrijden over een, twee of drie rondjes van elk 500 m.
100 kinderen terugzien om een welbestede zondag.  De beste drie van elke categorie krijgt van Sinterklaas en zijn beide Zwarte Pieten de prijs uitgereikt. Sommige kinderen staan hem langdurig aan te kijken. Zich af te vragen of dit wel  de echte Sinterklaas zou kunnen zijn. Gelet op de traagheid van voortbewegen en bedachtzaamheid van praten is het in elk geval niet de jongste meer.

Jelle.

Voor-inschrijving sluit vandaag

Vandaag is de laatste dag dat je je kunt inschrijven voor de Baggelhuizercross! Dus schrijf je NU nog in voor dit leuke sportevenement komende zondag —-> https://inschrijven.nl/idealformulier?id=2017111922501&tl=nl
Natuurlijk is iedereen van harte welkom om te komen kijken! Om 11 uur wordt gestart met de canicross. Om de 10 seconden zal dan een canicrosser vertrekken. Daarna is de jeugdloop met om
11:45 groepen 1 en 2 (500 meter)
11:55 groepen 3, 4 en 5 (1000 meter)
12:10 groepen 7 en 8 (1500 meter)
En om 12:45 is het startschot voor de volwassenen! Met afstanden van 2, 4, 6 of 8 km is er voor ieder wat wils!
Hopelijk tot zondag!

cross clinics voor 19 november 2017

Zaterdag 28 oktober en zaterdag 4 november 2017 verzorgt Wildrik Hoekema (tainier van de AAC’61) twee extra clinis, speciaal om te leren crossen. Deze worden gehouden om 10:30 uur bij het paviljoen aan de Baggelhuizerplas.
Iedereen kan deelnemen maar meld je van te voren wel even aan bij de organisatie.

Run2Day Assen organiseert hardloopclinics voor beginnende hardlopers met gratis startbewijs voor onze Baggelhuizercross.

Run2Day Assen start op zaterdag 9 september (09.30 uur) met hardloopclinics voor beginnende hardlopers. Als beginnende loper train je in 8 weken naar zo’n 5 kilometer in je eigen tempo. Dit onder begeleiding van een ervaren hardlooptrainer. Na afloop van de clinics ben je klaar voor onder andere de Baggelhuizercross. Daarom ontvang je een gratis startbewijs voor deze cross op 19 november 2017. Uiteraard kies je zelf of je meedoet of niet!

Na de trainingen staat er een verfrissend drankje voor je klaar en vertelt jouw trainer hoe je die week zelf kunt trainen. In welke tijd jij de 5km straks kunt lopen, is niet belangrijk. Plezier, motivatie en hardlopen ervaren staan voorop.

De trainingen zijn afgestemd op je eigen niveau en je leert hoe je verantwoord én lekker kunt hardlopen. Bij de trainingen raak je bekend met intervaltrainingen én het nut van langzame duurlopen.

Bij jouw inschrijving ontvang je van Run2Day Assen een e-mail met alle details rondom de trainingen. Voorafgaand aan de eerste training wordt er een informatiebijeenkomst georganiseerd. Naast leuke trainingen krijg je ook loopschema’s in de vorm van huiswerk mee, zodat je ook zelfstandig leert werken aan je conditie.

De totale kosten bedragen € 49,95.

Meld je aan via assen@run2day.nl of neem contact op met Run2Day Assen (0592-300607).

Een mooi resultaat, we zijn tevreden.

Een winderige BaggelhuizerCross

Zaterdag voorafgaand aan de cross was het voor de organisatie een moeilijke dag, de weersberichten waren slecht. Toch was het zaterdag rustig en kon je niet bedenken wat ons te wachten stond. We hebben besloten om geen risico’s te nemen en hebben de aankleding van het evenement aangepast zodat de loop veilig kon doorgaan.
We hadden zelfs nog een alternatieve route achter de hand, Gelukkig konden we zondagochtend doorgaan met het evenement en hebben we er met z’n allen een geslaagde cross van gemaakt.
Iedereen bedankt voor de inzet zowel alle vrijwilligers, EHBO, Sint en Piet en de mensen van het paviljoen.

En bedankt alle deelnemers voor jullie sportieve inzet en begrip.

Graag tot volgend jaar.

bhc2016

Zondag 20 November 2016

Op zondag 20 november 2016 is het weer tijd voor de Baggelhuizercross!

Een gezellige loop voor de recreant of wedstrijdloper, met als doel het plezier in het hardlopen en het genieten van een prachtig verhard parcours door het Asserbos.

Scholencompetitie/ Kidsrun

We starten met alweer de 3e wedstrijd van de Scholencompetitie van AssenRuns. Alle kinderen van de basisscholen krijgen de mogelijkheid om op een echte atletiekbaan hun rondje(s) te lopen. Een topconditie is echt niet nodig en dat je nog niet eerder hebt meegedaan met de scholencompetitie maakt niet uit. We vinden het alleen al erg leuk dat je mee doet! Uiteraard hebben we voor iedere deelnemer een mooie herinnering.

De10vanAssen

Na de scholencompetitie is de start van de vijf en de tien kilometer. We hebben weer een prachtig verhard parcours van vijf kilometer uitgezet, dat start op de atletiekbaan en via het Asserbos en de Beilerstraat weer eindigt bij AAC’61. Er zijn prijzen voor zowel de vijf als de tien kilometer, dames en heren.

Inschrijven

Schrijf je nu in via www.inschrijven.nl en ontvang korting op het inschrijfgeld.

Houd de site in de gaten voor meer informatie!

We zien jullie graag op zondag 20 november 2016.